1 Mart 2016 Salı

Zararlı Yazılım Temizleme Rehberi 2


 

Bu zararlı temizleme rehberi en geniş ele alınmış bilinen tüm zararlı aktivitelerin tespiti ve temizlenmesine yönelik bir rehberdir.

Öncelikle tüm bağlantı ayarlarımızı sıfırlamak amaçlı "Complete Internet Repair" aracını kullanıyoruz. Repair Workgroup Computers view dışında tüm sekmelere tik atıyoruz. Go tuşuna basıyoruz ve sistemimizi yeniden başlatıyoruz. Bağlantı ayarlarının dışında Windows uygulamaları üzerindeki, zararlılarıın sistem üzerindeki bir çok noktada yapmış olduğu değişiklikleri sıfırlamış oluyoruz.

Malwarebytes Anti-Malware aracını Pro deneme sürümünde kurarak tüm güncellemelerini yaparak "Hyper Scan" ile sistemimizin aktif olan çalışan uygulamalarını taratıyoruz. Tarama sonunda çıkan zararlıları temizliyoruz. Özellikle güncel ve yaygın olan bir çok zararlı yazılım bu bölümde temizlenecektir.

HitmanPro aracının deneme sürümünü aktif ederek sistemimizi taratıyoruz. Özellikle tanınmayan zararlıların tespit edilmesinde büyük katkı sağlayacak bir araç olduğunu söylemek isterim. Tarama bitiminde zararlı olarak gördüğü öğeleri siliyoruz.

AdwCleaner vasıtasıyla sistemde varolan veya kalıntıları mevcut olan reklam uygulamalarını temizliyoruz.

TDSSKiller aracını indiriyoruz ve sistemi taratıyoruz. Bu araçla olası rootkit zararlılarının tespitine yönelik bir tarama gerçekleştiriyoruz.

Emsisoft Emergency Kit aracını indirerek güncellemelerini yapıyoruz. "Full Scan" seçeneği ile sistemimizi komple taratıyoruz. Özellikle sistemde aktif olan ve hariciler veya dosyalarınızın içerisinde bulunan tüm zararlıları bu araçla temizlemiş olacağız kilit bir araçtır.

Comodo Cleaning Essentials aracını indiriyoruz ve güncellemelerini yapıyoruz. Güncelleme işlemi bittikten sonra "Full Scan" gerçekleştiriyoruz. Bunu Emsisoft'un tespit edemediği zararlılar olursa tespit ve zararlıların temizlenmesi için kullanıyoruz.

Eğer sisteminiz çok yavaş bu işlemleri gerçekleştiremeyecek bir durumda iseniz hiç uğraşmanıza gerek yok.

Avira Rescue System veya Kaspersky Rescue Disk 10 veya Comodo Rescue Disk imajlarını indirerek herhangi bir usb belleğe yazdırın. Sistem başlangıcını bu depolama aygıtı üzerinden açarak bu ortamda güncelleştirme ve tarama işlemlerini gerçekleştiriniz.



kaynak :    [​IMG]

1 Yorum:

Göksel Baykan dedi ki...

Döktürüyorsun yine.. zararlıcıların kabısı oldun:)