13 Ocak 2016 Çarşamba

Windows 10 NVIDIA Sürücü Güncelleme Problemi Çözümü

baslik
Windows 10 güncellemesinden sonra, NVIDIA ekran kartına sahip kullanıcıların birçoğu eminim bu güncelleme sorununu yaşamıştır. Bir süredir bende bu sorunu yaşayan kullanıcılar arasındaydım. Bugün nihayet bu sorunumu çözüme kavuşturdum. Bu yazımda bu sürücü probleminin muhtemel çözümünden bahsedeceğim.
Ben sorunumu Display Driver Uninstaller aracılığıyla sürücüyü tamamen kaldırıp, temiz kurulum yaparak çözdüm. Programın güncel sürümünü buradan indirebilirsiniz. (Şuan güncel sürümü 15.4.0.0)
Uygulamayı yukarıdaki adresten indirip, bilgisayarınıza kurun. Display Driver Uninstaller uygulamasını çalıştırdığınızda aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Güvenli modda çalışmak için sizden izin isteyecektir. “Yes” butonuna tıklayıp, devam edin. Bu işlemden sonra bilgisayarınız güvenli modda yeniden başlayacak ve program otomatik olarak çalışacaktır. Bu nedenle çalışmalarınızı kaydedip, öyle devam edin.
1
Bilgisayarınız güvenli modda yeniden başladıktan sonra aşağıdaki pencere ile karşılaşacaksınız. GPU bilgilerinizi bu ekranda görebilirsiniz. Burda yapmanız gereken “Clean and restart” butonuna tıklamak olacak. Bu işlemden sonra kaldırma işlemleri başlayacak ve tamamlandığında bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlatılacaktır.
2
İşlemler başarıyla tamamlanıp, bilgisayarınız yeniden başladığında ekran kartı sürücünüz bilgisayarınızdan tamamen kaldırılmış olacak. Şimdi güncel sürücü dosyanızı indirip, temiz kurulum yapmalısınız. Buradan güncel sürücü dosyanızı indirebilirsiniz. İndirme işlemi tamamlanınca kurulum dosyasını çalıştırın. Yükleme seçenekleri ekranına kadar gelin ve Custom(Advanced) seçeneğini seçip, “Next” butonuna tıklayın.
3
Açılan pencerede “Perform a clean installation” seçeneğini seçip, Next butonuna tıklayın ve kurulum işleminin tamamlanmasını bekleyin.
4
Yukarıdaki işlemlerden sonra muhtemelen probleminiz çözülmüş ve güncel sürücünüz yüklenmiş olacaktır. Display Driver Uninstaller programı AMD sürücüleri içinde aynı şekilde çalışmaktadır. AMD ile sorun yaşamadım için onunla ilgili bir yazı hazırlama gereksinimi duymadım. Ancak benzer bir sorun yaşarsanız DDU ile sürücünüzü kaldırıp, temiz kurulum yaparsanız büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir…