11 Ocak 2016 Pazartesi

Hangi Mesajlaşma Teknolojileri Gerçekten Daha Güvenli ?

[​IMG]

Hangi uygulamalar ve araçlar gerçekten mesajlarınızı güvenle tutuyor? Yaygın internet gözetimleri karşısında, telefonlarımızda ve bilgisayarlarda birbirimizle konuşurken güvenli ve pratik araçlara ihtiyaç duyuyoruz. Birçok şirket size güvenli mesajlaşma imkanı sağladığını söylüyor. Ne kadar doğru ve gerçek olduğunu anlamak için EFF (Electronic Frontier Foundation) bir test yapmış ve bu uygulamaları tek tek test etmiş.
39 mesajlaşma uygulaması 7 farklı kritere göre test edilmiş. Uygulamalar mesaj iletimi esnasında şifreleme, uçtan uca şifreleme, kişinin kimliğini doğrulama yeteneği, şifre çalınması durumunda geçmiş konuşmaların güvenliği, bağımsız yorumlanabilen kodları, düzgünce belgelenmiş güvenlik tasarımı ve denetlenebilen kodları konusunda değerlendirilmiş.

Beklendiği gibi, güvenlik ve gizlilik üzerine tasarlanmış olan ve meşhur rakiplerine oranla daha az popüler olan uygulamalar EFF'den en yüksek notları almış. Tüm kriterlerden tam not alsalarda ne yazıkki aldıkları tam not onları daha popüler yapmaya yetmiyor.

Test sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
https://www.eff.org/secure-messaging-scorecard

Siz hangi uygulamaları kullanıyorsunuz?


kaynak: trsec


0 Yorum: